CD&V en OpenVLD negeren kiezer in Ranst

Op 15 oktober 2012, over deze onderwerpen: Verkiezingen

Afgelopen nacht hebben zowel de plaatselijke afdeling van CD&V als die van openVLD botweg beslist om samen een coalitie te vormen zonder N-VA Ranst, met 30% van de stemmen de grootste partij van Ranst.

Meerderheden worden gevormd .. maar het is ongezien en getuigt van een gebrek aan respect om zelfs niet te praten. Dat is onwil!
Zowel openVLD als CD&V werden meermaals opgebeld en uitgenodigd door ons om een gesprek aan te gaan. Als grootste partij wilden wij wat aftoetsen .. een meerderheid vormen, want de Ranstenaar heeft gekozen om ons erbij te nemen.
Traditiegetrouw levert ook de grootste partij de burgemeester, maar neen .. deze keer geen VERANDERING voor Ranst. Het huidig bestuur blijft 'aan de macht' met een nipte en ongezonde meerderheid van 13 zetels op de 25.
Met een verlies van samen in totaal 2 zetels, zonder enig gesprek te willen aangaan met de grootste winnaar én grootste partij en tegen de wil van de kiezer !

Wij zijn geschokt door deze handelswijze!
Wij aanvaarden niet dat de Ranstse kiezers zo worden genegeerd. Waar is het democratisch fatsoen?

Wij kunnen niet geloven dat het de bedoeling was van de leden en kiezers van CD&V en open VLD om N-VA uit te sluiten.

Het is nog niet te laat. Laat uw stem horen. Laat horen dat u niet gestemd heeft om de winnaar van de verkiezingen uit te sluiten, maar wel voor een stabiele, goed bestuurde gemeente. Laat horen dat u wil dat de democratie gerespecteerd wordt in plaats dat er een coalitie wordt gemaakt met partijen die de verkiezingen verloren hebben. Dat minstens het gesprek wordt aangegaan met N-VA. Het zou enkel getuigen van fatsoen.

Elke Ranstse democraat zal er u dankbaar voor zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is