OCMW-voorzitter en N-VA-raadslid geven fakkel door

Op 17 december 2015, over deze onderwerpen: In de pers

Artikel in Gazet van Antwerpen/Metropool Zuid dd. 17 december 2015

De vervanging van Stan De Schutter door Nicole Damen was afgesproken bij de vorming van deze coalitie. De Schutter zit al in de gemeenteraad sinds 1989. Hij werd kreeg al meteen heel uiteenlopende bevoegdheden.
"Er waren toen problemen met de vorming van een coalitie en een schepen kreeg nauwelijks bevoegdheden. Ik begon als schepen van onder meer Sport, Milieu en Landbouw. Ik ben ook nog schepen van Financiën geweest en de laatste drie jaar heb ik het OCMW geleid. Ik heb het altijd boeiend gevonden, maar soms leek het toch makkelijker om politiek te bedrijven in Brussel dan in je eigen gemeente. Als je dan bij verkiezingen toch weer een goede score behaalde, zag ik dat als een teken dat de mensen mijn inzet hebben gewaardeerd."
Ook Lutgart van Dessel schreef mee aan een stuk van de recente Ranstse politieke geschiedenis. Ze begon meer dan twintig jaar geleden als Volkunie-raadslid. Daarna maakte ze deel uit van de groep Ranst 2000, om uiteindelijk bij de N-VA te belanden. Tijdens de vorige legislatuur was ze de enige vertegenwoordiger van die fractie, maar bij de verkiezingen van 2012 groeide haar fractie uit tot negen leden.
"Dat was een enorm succes. Nu vind ik het tijd om plaats te maken voor jonger talent. Ik heb het altijd heel graag gedaan, maar ik ga volgend jaar met pensioen en dan wordt het tijd voor andere dingen, zoals regelmatig op reis gaan naar Tirol."
In de bloemetjes
De twee scheidende raadsleden worden nog in de bloemetjes gezet door hun collega-raadsleden. De vervangers zijn ook al gevonden.
In de gemeenteraad wordt de stoel van Stan De Schutter ingenomen door Christel Meeus uit Emblem. In de OCMW-raad komt Sofie Van Dijck hem vervangen.
Bij de N-VA wordt Erik Fossez uit Broechem de vervanger van Lutgart Van Dessel. (sl)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is