Opknapbeurt voor bibliotheek van Ranst

Op 7 november 2014, over deze onderwerpen: In de pers

Bij de bespreking van de lastvoorwaarden voor de opknapbeurt lazen we dat de vloerbekleding grotendeels zal bestaan uit ceramische tegels maar dat er ook een gedeelte vloerbekleding met tapijt voorzien wordt. An Willems vroeg of het niet beter zou zijn de volledige vloerbekleding te voorzien in ceramische tegels in functie van hygiëne en onderhoud?

Artikel: Gazet Van Antwerpen 07/11/2014

Het hoofdgebouw van de Ranstse bib in de Gasthuisstraat krijgt een grondige opknapbeurt die ongeveer 290.000 euro zal kosten. De bib kamt al jaren met lekkende daken. Ook de inkomhal wordt aangepakt en na de ingreep zullen er twee extra vergaderzalen beschikbaar zijn.

An Willems (N-VA) stelde voor om meteen ookhet vast tapijt te vervangen door keramische tegels, maar werd daarin niet gevolgd door schepen Tine Muyshondt (CD&V) en Roel Vermeesch (Open Vld). "Dat vast tapijt moet helpen om het geluid te dempen en dat is nog maar acht jaar geleden vervangen. We hebben maximaal 290.000 euro te spenderen en we willen ons nu concentreren op het verbeteren van de constructie van het gebouw. Wel gebruiken we deze gelegenheid om de isolatie te verbeteren."

De hele gemeenteraad stemde ook in met het nieuwe contract voor de leveringvan boeken. Die verbintenis loopt tot eind december 2017 en verzekert de Ranstse lezers van de aankoop van 125.000 euro aan boeken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is