Aanleg nieuwe weg moet sluipverkeer tegengaan

Op 23 september 2015, over deze onderwerpen: In de pers

Bruggen in Ranst. / Interpellatie door Johan De Ryck.
Wij vroegen ook naar de stand van zaken in verband met de afbraak en heropbouw van de brug aan de Jozef Simonslaan.
Het College heeft beslist om de brug herop te bouwen. De verkeerstellingen die nog moesten gebeuren zijn in juni uitgevoerd. Via de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij en het Agentschap Ondernemen wordt er nu onderzocht of er voor de aanleg van de omleidingsweg subsidies kunnen bekomen worden, aldus de schepen.

Artikel in Het Laatste Nieuws dd. 23 September 2015.
Het schepencollege gaat een nieuwe weg aanleggen om zwaar sluipverkeer uit Oelegem te houden. De ingreep is nodig omdat eerder dit jaar werd beslist om de brug aan de Jozef Simonslaan te vervangen.
Het was N-VA-raadslid Johan De Ryck die naar een tussenstand in het dossier van de brug vroeg. Eén van de maatregelen is de aanleg van de verbindingsweg tussen de Oelegemsesteenweg en KMO-zone Ter Straeten. "In samenwerking met de provincie hebben we aan het Vlaamse Agentschap Ondernemen gevraagd of er subsidies mogelijk zijn voor deze werken. We kregen hierop een positief signaal. Daarmee kan 85 procent van de studiekosten - zo'n 100.000 euro - en 85 procent van de aanleg van de weg betaald worden.
Dat betekent veel op een project van 1 tot 1,5 miljoen euro", vertelt mobiliteitsschepen Fernand Bossaerts (CD&V). De studie over hoe het industriegebied beter kan ontsloten worden, zal uiteindelijk een jaar in beslag nemen. De nieuwe weg moet zwaar verkeer uit de Oelegemse dorpskern houden. "De nodige verkeerstellingen zijn ondertussen al uitgevoerd door een studiebureau. Andere maatregelen worden verder besproken."
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is