Centrum van Broechem voortaan Zone 30

Op 15 september 2021, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, In de pers
2021_09_15_zone_30

N-VA Ranst:

Verkeersveiligheid is onze topprioriteit op het vlak van mobiliteit. We moeten investeren in een veilige infrastructuur: meer en betere fietspaden, aangepaste schoolomgevingen en een weginrichting die aangepast is aan het verkeer.
Wat sommigen onmogelijk achten werd door ons wel gerealiseerd. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ging akkoord om de zone 30 op de gewestweg N116 uit te breiden vanaf de Kapelstraat tot iets voorbij de trage weg in de Gustaaf Petersstraat. 
Het is dan ook logische dat in de omliggende straten eveneens een zone 30 werd ingericht.
Laten we samen bouwen aan de verkeersveiligheid van morgen. Wij werken mee aan de verandering!

 


Artikel: Gazet van Antwerpen/Stad en Rand - 15 Sep. 2021

Een groot stuk van de dorpskern van Broechem is voortaan zone 30. In Ranst en Oelegem gold de aangepaste maximumsnelheid al.
In het centrum van Broechem waar het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer de inrichting en snelheid van de gewestweg N116 bepaalt, is de gemeente Ranst blijven aandringen om de snelheid op de gewestweg te verlagen naar 30 kilometer per uur. Die toestemming kwam er, en op de gemeenteraad van april werd de uitbreiding van zone 30 in Broechem dan goedgekeurd. Dinsdag werden de borden geplaatst.
De zone 30 wordt op de N116 uitgebreid tot aan de Kapelstraat (aan de verkeerslichten) en tot aan de voetweggetjes ter hoogte van Gustaaf Peetersstraat 19-21. De Broddestraat, Juul Persijnstraat, Vorstjensweg, Jozef De Voghtstraat en de straten in de kruidenwijk worden ook opgenomen in de zone 30.
De ingrepen moeten de veiligheid voor fietsers en voetgangers verhogen en het sluipverkeer ontmoedigen. (kma)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is