De Zwaaikom blijft nog wel een poosje liggen

Op 8 oktober 2015, over deze onderwerpen: In de pers

ENA project Zwaaikom Oelegem. / Interpellatie door John Oliviers.
Het voorbereidend onderzoek naar het Economisch Netwerk Albertkanaal stelt op deze locatie de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein voor. De Zwaaikom zal worden gedempt en samen met het omliggende landbouwgebied bedrijventerrein worden.
De andere zoekzone wordt als ‘natuurgebied’ bestempeld. Het gaat om een Ferrarisbos, ingeklemd tussen de E313 en het Albertkanaal, naast het waterbekken. Het staat nu nog ingekleurd als industriegebied op het gewestplan, maar dat zal dus veranderen.
John Oliviers vroeg naar de stand van zaken van dit dossier en naar de impact op de mobiliteit.

 

Artikel in Gazet Van Antwerpen dd. 8 oktober 2015.
De plannen van de Vlaamse regering voor het Economisch Netwerk Vlaanderen (ENA) die inhouden dat de zwwaaikom aan het Albertkanaal zou omgevormd worden tot bedrijventerrein, zijn nog niet voor meteen.
Dat antwoordde burgemeester Lode Hofmans (Open Vld) op de gemeenteraad aan raadslid John Oliviers (N-VA).
Die wilde weten hoe ver de plannen ondertussen gevorderd waren. We hebben zelf alles over dat project uit de krant moeten halen. Er is met ons nog geen enkel overleg over deze materie geweest.
Voor mij is het zeer de vraag of het er ooit van zal komen. Er moeten nog erg veel procedures doorlopen worden. Er blijven ook nog talrijke vragen over mobiliteit onbeantwoord.
Ik den dat we allemaal zeer oud zullen zijn geworden eer die zaak rond zal zijn, besloot de burgemeester.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is