Gemeente gaat vijf kilometer gewestweg vernieuwen

Op 24 september 2015, over deze onderwerpen: In de pers

Riolering in de Kromstraat.
De grondverwerving voor het aanleggen van de riolering in de Kromstraat verloopt blijkbaar niet zoals verwacht en sleept al een paar jaar aan. Het gevolg is dat er niet kan gestart worden met de effectieve grondverwerving voor de aanleg van riolering in de Oostmalsesteenweg, Massenhovensteenweg, Profeetstraat,  Spruytershofstraat en  Schawijkstraat. Johan De Ryck interpelleerde de schepen hierover.

 

Artikel in Het Laatste Nieuws dd. 24 September 2015.
De volgende jaren wil de gemeente Ranst samen met Aquafin en het Agentschap Wegen en Verkeer meer dan vijf kilometer aan gewestwegen vernieuwen. Ze worden voorzien van gescheiden fietspaden in beide rijrichtingen. Het gaat om de Kromstraat in Ranst, de Massenhovensesteenweg in Broechem en de Oostmalsesteenweg in Emblem.
De eerste werken zouden pas ergens in 2017 starten, maar de voorbereidingen lopen al. "Momenteel ziet het er naar uit dat de Kromstraat (N116, red.) vanaf de grens met Wommelgem tot en met het kruispunt met de Gasthuisstraat eerst wordt aangepakt. Er komt nieuwe riolering en een gescheiden fietspad. Ook het kruispunt met de Kastanjelaan moet veiliger worden want dat is nu een zwart punt", vertelt schepen voorOpenbare Werken Fernand Bossaerts (CD&V).
De werken gebeuren in verschillende fasen en tegelijkertijd worden ook enkele gemeentelijke zijwegen van gescheiden rioleringen voorzien. "Het gaat om de Profeetstraat, de Spruytershofstraat en de Schawijkstraat. Vooral deze laatste straat zal er na de heraanleg anders uitzien, met volwaardige voetpaden."
De timing ligt nog niet helemaal vast omdat de onteigeningsprocedure van sommige voortuinen nog loopt. Ook de voorbereidende nutswerken zouden verschillende maanden in beslag nemen. Daarna is het de bedoeling om de Massenhovensesteenweg (N116) en de Oostmalsesteenweg (N14) van rioleringen en gescheiden fietspaden te voorzien. "Die zullen na de Kromstraat volgen. Wij hopen dat eerst de Massenhovensesteenweg, vanaf de stelplaats van De Lijn tot aan Lammerenberg, aangepakt worden. Het stukje tussen de Tappelbeek en de Liersebaan ligt op het grondgebied van Zandhoven." Nadien moet nog de Oostmalsesteenweg tussen het kruispunt met de Nijlensesteenweg en de eerste kruising met Dorpstraat volgen. (FSL)
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is