Honden hebben eigen paradijsje in Ranst

Op 13 september 2021, over deze onderwerpen: In de pers
Hondenlosloopzone_dji_70

N-VA Ranst:

Je wil als hondenbaasjes wel eens graag je hond goed laten rennen, maar dat mag zeker niet overal. 
Geen nood. In Ranst kun je nu terecht op De Moervelden waar een nieuwe grote hondenlosloopzone werd geopend.
Daar mag je hond naar hartenlust vrij rennen en spelen.
Ook in Emblem aan de Dorpsstraat (sportterreinen Sint-Gummarusveld) en in Oelegem aan de Kerkhoflei (achter de molen) mogen viervoeters naar hartenlust los lopen.

 

Artikel: Gazet van Antwerpen/Stad en Rand - 13 Sep. 2021

Zo'n 30 honden en hun baasjes kwamen zaterdag naar de opening van de nieuwe hondenlosloopzone op domein Moervelden aan de Bistweg in Broechem. De gemeente Ranst had voor iedereen een cadeautje: een gevulde poepzakjeshouder in de vorm van een kluif met het gemeentelijk logo.
Dik twee weken voor Werelddierendag krijgen de honden in Broechem alvast een mooi cadeau. De hondenlosloopzone op domein Moervelden is de derde in Ranst. In deelgemeente Oelegem ligt er eentje aan de Kerkhoflei achter de windmolen en in Emblem aan de Dorpsstraat vlakbij de sportterreinen van Sint-Gummarusveld.
Ruime parking
De nieuwe hondenlosloopzone van Broechem is wat verder van de dorpskern gelegen, maar er is een ruime parking en het is een heel grote zodat ook grotere rassen er uitgebreid kunnen rennen en spelen. De baasjes toonden zich opgetogen. Anouk Goossens en Thomas Boels uit Broechem waren met hun dwergteckel Ozzy gekomen. “Hij is 5,5 maand oud en het is goed voor zijn socialisering. We waren al eens in Lier en Kessel gaan zien naar hondenlosloopzones, tot we bij toeval ontdekten dat er nu ook eentje hier in Broechem is.”
Ozzy was de kleinste, maar de dwergdashond amuseerde zich direct met de veel grotere rassen en stopte niet met spelen. Peter Lootens en Lesley Schraepen hadden een Australische herderpup Milo (5,5 maanden) bij, die exact even oud was als Ozzy. “Een tof initiatief.”
Speelmateriaal
Het baasje van beagle Yambo die normaal soms naar de hondenlosloopzone in Borsbeek gaat of bij haar zoon in Essen merkte op dat het enige wat ontbreekt misschien nog een buis of rubberen band is als speelmateriaal. “Dat komt nog!”, belooft schepen Luc Redig (Groen). “We willen er op termijn nog wat speelelementen aan toevoegen en een zitbank. ” Buiten staat ook een speciale opvangpaal waarin je volle poepzakjes kan deponeren. (kma)

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is