Minder flats en meer groen

Op 20 januari 2016, over deze onderwerpen: In de pers

Standpunt N-VA Ranst:

Al meermaals heeft N-VA Ranst er in de gemeenteraad op aangedrongen om meer aandacht te besteden aan het landelijk karakter van Ranst.
Hiervoor is het nodig dat er een bouwverordening komt die het bouwen van appartementen in onze gemeente moet ontmoedigen.
Wij staan volledig achter de petitie van Jef Slosse. 

Als antwoord op de vraag van Jef Slosse lezen we dat het College van burgemeester en schepenen oor heeft voor zijn verzuchtingen maar dat het steeds een moeilijke oefening is om een goed evenwicht te vinden tussen de vraag naar betaalbare woningen in de gemeente en het behoud van het landelijk uitzicht van de dorpscentra.

Om ervoor te zorgen dat er betaalbare woningen zijn voor de inwoners van Ranst is het echt niet nodig om heel Ranst vol appartementen te laten zetten. Integendeel.
Hiervoor moet men durven beleid te voeren. Maar dat zal er pas komen wanneer N-VA deel uit maakt van het bestuur om ook in Ranst voor verandering te zorgen.

 

Artikel in Gazet van Antwerpen/Metropool Zuid dd. 20 januari 2016:

Jef Slosse heeft burgemeester Lode Hofmans een petitie aangeboden, waarin gevraagd wordt minder appartementen te bouwen.
Voor de start van de gemeenteraad verraste Jef Slosse, leerling uit het tweede leerjaar van de Broechemse school De Springplank, de burgemeester met zijn petitie waarin hij vraagt om minder appartementen te bouwen in de Broechemse dorpskern. “Ik heb meer dan zestig handtekeningen verzameld op school, maar ook bij onder meer de buren. Ik zou graag hebben dat er wat meer natuur komt in plaats van appartementen in Broechem”, klonk het vastberaden. Jefs moeder was erbij, maar zij beklemtoonde dat het initiatief helemaal alleen van Jef was uitgegaan. Burgemeester Lode Hofmans (Open Vld) bedankte de jonge politicus in spe en verzekerde hem dat er in het schepencollege zou worden over nagedacht over zijn vraag.
Sylvain Liekens.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is