Sinterklaas komt toch naar Ranst

Op 30 november 2021, over deze onderwerpen: In de pers


Goed nieuws! De burgemeester heeft bericht gekregen van de Sint dat hij en zijn helpers, ondanks corona, ook dit jaar naar Ranst komen.

Op zaterdag 4 december 2021 rijdt hij door de straten van de 4 deelgemeenten om te kijken waar de brave kindjes wonen. Zijn rondrit start om 10 uur.

Er is een live tracking in de radiowagen, zodat je op de kaart kan volgen waar de Pakjestrein van de Sint zich bevindt. De link zal 4 december vanaf 10 uur op de webstek van de gemeente staan.

Het gemeentebestuur heeft een mooie Pakjestrein kunnen regelen waar de Sint en zijn helpers in kunnen plaatsnemen om de kinderen in Ranst te begroeten.

Om de komst van de Sint in jouw straat aan te kondigen, zal er een radiowagen voorop rijden. Hoor je het gehinnik van het paard van Sinterklaas of de toeter van de stoomboot? Kom dan snel kijken, want even later rijdt de Sint voorbij in de Pakjestrein.

Door corona mogen de Sint en zijn Pieten niets uitdelen, maar zingen en wuiven vanop het voetpad of vanachter het raam mag je natuurlijk altijd!

 

 

De geplande route

De Sint start zijn rondrit om 10 uur in het centrum van Broechem. Daarna rijdt hij richting Ranst. Ook de kindjes in Millegem mogen hem verwachten. Zijn tocht gaat vervolgens verder via de Schawijkstraat en de Vaartstraat richting Oelegem.

In Oelegem last de Sint even een rustpauze in.

In de namiddag vertrekt hij om 14 uur in het centrum van Oelegem. Daarna rijdt hij via de Emblemseweg naar de Dorpstraat in Emblem. Hij maakt een rondritje langs het Heiken om tenslotte via de Broechemsesteenweg, de Bremstraat en de Broddestraat zijn tocht door Ranst te beëindigen.

Als bijlage vind je een reisplan en de volledige stratenlijst waar de Sint zal passeren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is