“Wie ziek is, moet géén outplacement volgen”

Op 9 juni 2017, over deze onderwerpen: In de pers

Standpunt N-VA Ranst:

Hiaten in de wetgeving moeten aangepakt worden. Wij dachten waar een wil is vinden wij een weg. Dank aan N-VA parlementslid Wim Van der Donckt voor de snelle actie.

 

ATV regionale televisie - 9 juni 2017

De wet wordt aangepast,  zodat mensen die zwaar ziek zijn toch een volledige ontslag-vergoeding zullen krijgen, mochten ze ontslagen worden tijdens hun ziekte. Dat laat minister van werk Kris Peeters weten. Hij spreekt zelfs van een lacune in de wetgeving. Eergisteren zag u in ons nieuws het verhaal van Karine uit Emblem. De vrouw is terminaal ziek. Maar ze verliest een deel van haar ontslag-vergoeding, omdat ze na de sluiting van het bedrijf waar ze werkte outplacement-begeleiding moet volgen. 

 

Gazet van Antwerpen/Metropool Zuid - 9 Juni 2017:

N-VA-gemeenteraadslid Johan De Ryck uit Ranst vraagt een aanpassing van het KB naar aanleiding van het verhaal van een terminale kankerpatiënte die vier weken ontslagvergoeding misloopt omdat ze sollicitatietraining moet volgen.
Johan De Ryck was zwaar aangegrepen door de getuigenis van kankerpatiënte Karine Bastens (52) uit Emblem (Ranst), die gisteren in uw krant stond. Hoewel de vrouw terminaal ziek is, verliest ze vier weken ontslagvergoeding omdat ze na haar ontslag verplicht outplacement (onder meer sollicitatietraining) moet volgen. “Volksvertegenwoordiger Wim Van der Donckt (N-VA) zal een mondelinge vraag aan federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) stellen. De getuigenis van Karine bewijst dat de wet van 5 september
2001 hiaten vertoont. Wij vragen of het mogelijk is om het KB aan te passen zodat mensen die om medische reden geen uitzicht meer hebben op een toekomstige job ook vrijgesteld kunnen worden van een outplacementbegeleiding. Hopelijk komt het niet te laat voor
Karine”, zegt De Ryck.
Kristin Matthyssen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is