Openbare onderzoeken makkelijker te vinden op gemeentelijke webstek

Op 2 juni 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Standpunt N-VA Ranst:

Wij hadden vastgesteld dat het niet vanzelfsprekend is om een lopend openbaar onderzoek terug te vinden op de gemeentelijke webstek. 
Johan De Ryck stelde daarom voor om alle lopende openbare onderzoeken samen te brengen onder één rubriek.
De schepen moest toegeven dat de klantvriendelijkheid van de webstek op sommige vlakken te wensen over laat. Ons voorstel werd dan ook aangenomen.
Wij zijn dan ook verheugd om vast te stellen dat de door ons gevraagde aanpassing onmiddellijk werd doorgevoerd en alle lopende openbare onderzoeken nu terug te vinden zijn onder één rubriek. 
 

Gazet van Antwerpen/Metropool Zuid - 2 Juni 2017:

Oppositiepartij N-VA stelde voor om het raadplegen van openbare onderzoeken via de gemeentelijke website te vergemakkelijken. Schepen Hilde Goris (Open Vld) vond het een goed idee en paste het meteen toe.
Johan De Ryck (N-VA) had vastgesteld dat hij niet minder dan zeventien keer moest klikken om een lopend openbaar onderzoek te kunnen vinden op de gemeentelijke website. Dat kan beter en daarom stelde hij voor die lopende onderzoeken samen te brengen onder één rubriek. “Van op de homepagina van de  gemeentelijke webstek zou je dan meteen naar die rubriek moeten kunnen doorklikken.”  Stelde De Ryck.

Schepen Hilde Goris antwoordde  dat je de onderzoeken kon terugvinden met de zoekfunctie maar dat bleek iets minder eenvoudig dan gedacht. “Ook de mensen van de technische dienst hebben me aanvankelijk niet kunnen helpen met mijn vraag” zei De Ryck. Goris vindt klantvriendelijkheid een belangrijk aspect en beloofde daarom de lopende onderzoeken te bundelen in één rubriek. Die belofte werd prompt uitgevoerd zoals u nu al kan zien op: http://www.ranst.be/openbare-onderzoeken (sl)
Sylvain Liekens

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is