Luc Verbeeck

Ik ben Luc Verbeeck, opgegroeid in Antwerpen en gehuwd .
Wij hebben een zoon Robin die twee kinderen heeft : een dochter van 3 en een zoon van 7.
In 1985 zijn wij gaan verhuizen naar Ranst. Wij bouwden er een huis op de eerste verkaveling ‘Schaepsvonder’ in de Haverlaan 2 waar wij nog steeds wonen.

Hobby’s zijn reizen, tennis en muziek.

Als trotse grootouders zorgen wij geregeld voor de nodige opvang van onze kleinkinderen omdat mijn zoon en zijn vriendin beiden in shiften werken.

Heb gewerkt bij Politie Ranst van 1980-1990 . In 1984 behaalde ik mijn officierenbrevet en in 1990 werd ik bevorderd . Ik week toen uit naar Politie Schoten omdat bevorderen in eigen korps toen moeilijk ging gelet de grootte van het korps en er geen leidinggevende functies in het verschiet lagen.
In 2005 bevorderde ik nogmaals en werd ik commissaris binnen de nieuwe politiestructuur. Ik was werkzaam als afdelingshoofd buurtgerichte politiezorg bij de politiezone Schoten.
Ik stond in voor verkeer en wijkwerking . Zodoende was ik er lid van de verkeerscommissie , moest ik dossiers voorbrengen op de raadscommissies en moest ik rechtstreeks samenwerken met de verkozen politici. Ik was ook verantwoordelijke van de BIN (buurtinformatie netwerk) werking samen met de gemeentelijke coördinator integrale veiligheid van de gemeente en heb het laatste politiereglement van Schoten mee geschreven.

Wat mij in de loop der jaren is opgevallen is dat werken onder een N-VA burgemeester anders was dan voorheen : gemoedelijker, meer inbreng en daar waar nodig overleg om tot een consensus te komen.
Vandaar mijn interesse om mij aan te sluiten bij N-VA waarbij ik mij wil engageren om mee de kar te trekken inzake verkeer en het verder uitwerken van de wijkwerking : belangrijk is dat een wijk of buurtcomité inspraak heeft in dossiers die hen aanbelangt. Het is tenslotte ‘uw buurt’ waar ‘u’ woont! Veiligheid in de gemeente ligt ook nauw aan mijn hart .

Sedert 1 augustus 2017 ben ik gepensioneerd. Pas dan kon ik lid worden van een politieke partij omdat ik voorheen geen politiek mandaat mocht uitoefenen en mij zodoende ook niet verkiesbaar mocht stellen gelet mijn functie binnen de politie.
Ik zetel ook sinds 2018 in het N-VA bestuur Ranst.

Ben ook voorzitter van de GECORO (gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening) een verplicht adviesorgaan en ben zodoende mee stemgerechtigd als er beslissingen moeten worden genomen. Belangrijk voor mij is dat groot Ranst zijn landelijk karakter blijft behouden!

Omdat ik meen dat mobiliteit en verkeer nauw samenhangen met ruimtelijke ordening, wil ik na de verkiezingen nog meer inzetten op een vlotte en doordachte mobiliteit in onze gemeente. Ik meen dat een globaal mobiliteitsplan hiertoe kan bijdragen om duidelijkheid te scheppen waar welke snelheid kan en mag gereden worden en welke assen er gevrijwaard moeten blijven om als verbindingswegen en  ontsluitingswegen te kunnen fungeren. De reeds bestaande mobiliteit studies kunnen daarin opgenomen worden. Dit kan een vlotte doorstroming bevorderen, rekening houdend met onze buurgemeenten en de juiste snelheid op de juiste plaats verantwoorden.

Veiligheid belangt ook eenieder aan. Daarom opteer ik ook zoals reeds op vele plaatsen verder in te zetten op intelligente camerabewaking om inbrekers te ontraden onze contreien te komen teisteren, echter wel rekening houdend met de privacy van onze burgers. Camera’s dragen bij tot preventie ook bij andere vormen van criminaliteit en niet enkel in verkeer.

Sport ligt mij ook nauw aan het hart en ben ook bestuurslid van Tennisclub Ranst waar ik mee insta voor beheer van het patrimonium .
Als één van de bestuurders van de VZW zorg ik er mee voor dat de leden zich er thuis voelen om na hun drukke werkdagen zich te kunnen ontspannen. Belangrijk is ook dat onze jeugd met onze sportactiviteiten (tennis en padel) kennis kan maken wat hen zeker ten goede zal komen in hun verdere ontwikkeling.