Aanleggen omgeving nieuwe gemeentelijke magazijnen kost twee keer meer dan gepland

Op 10 april 2018, over deze onderwerpen: In de pers

Standpunt N-VA Ranst:

Oorspronkelijk was er een bedrag van 356.000 euro voorzien voor de omgevingswerken rond de nieuwe gemeentelijke magazijnen.
De enige offerte die toen ontvangen werd gaf aan dat voor deze werken de aannemer een bedrag van 620.000 euro vroeg.
De nieuwe raming voor de omgevingswerken bedroeg nu 370.000 euro.
Jan Dillen was benieuwd om te horen wat er allemaal geschrapt werd uit het eerste lastenboek.
Enkel de aanleg van de wegenis en de riolering staat nu in het lastenboek. De overige elementen zoals onder meer de fietsenstalling zal later aanbesteed worden aldus de schepen.
Conclusie: de totaliteit van de omgevingswerken zal dus een pak duurder uitvallen dan het geraamde bedrag. Genoeg redenen voor N-VA Ranst om zich te onthouden bij de stemming.

 

Artikel in Gazet van Antwerpen/Stad en Rand - 10 Apr. 2018

De Ranstse schepen van Patrimonium Roel Vermeesch (Open Vld) geeft toe dat de kostprijs om de omgeving van de nog te bouwen gemeentelijke magazijnen in de Broechemse Van den Nestlaan aan te leggen, te duur uitvallen “We kregen maar één offerte binnen voor de werkzaamheden en die bedroeg ruim 600.000 euro, bijna het dubbele van wat wij begroot hadden. We hebben die plannen aangepast. In tegenstelling met de vorige keer hebben we nu niet meer de volledige omgeving in het lastenboek opgenomen. Nu ligt de nadruk op de riolering en op de wegwerkzaamheden. Wat nu niet opgenomen is, zoals de fietsenstalling zullen we laten uitvoeren
door gespecialiseerde aannemers die dat wellicht voordeliger kunnen uitvoeren. De kostprijs wordt nu geraamd op 370.000 euro.”
N-VA onthield zich
Jan Dillen van de N-VA concludeerde dat de totale ingreep een pak duurder wordt dan aanvankelijk geschat en daarom onthield de partij zich bij de stemming. (sl)
Sylvain Liekens

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is