Flitspalen krijgen digitale camera’s

Op 10 februari 2014, over deze onderwerpen: In de pers

In november 2012 werd er een nieuwe asfaltlaag aangebracht op de Antwerpsesteenweg. Ter hoogte van de flitspaal aan Den boomgaard werd de wegmarkeringen niet terug aangebracht. Patrik Teurfs vroeg de schepen waarom de wegmarkering hier niet werd aangebracht en wanneer er een digitale camera zou besteld worden?

 

Artikel: Gazet Van Antwerpen 08/02/2014

Op de Broechemse Antwerpsesteenweg staan twee flitspalen die nog analoog werken maar binnenkort krijgen ze een digitale camera.
Parik Teurfs (N-VA) ) had eerder al gevraagd of de wegmarkeringen die na opknapwerkzaamheden van het wegdek verdwenen waren niet moesten herschilderd worden om geldig te kunnen flitsen. Schepen Tine Muyshondt (CD&V) die bevoegd is voor verkeersveiligheid had zich laten informeren door de bevoegde diensten en stelde dat die strepen op het wegdek niet echt meer nodig zijn om geldig te flitsen. “ In de rijrichting van Antwerpen naar Broechem zijn ze nog wel aangebracht maar aan de andere kant van het wegdek is dat niet het geval. Dat betekent niet dat je in de richting van Ranst rustig meer dan 70 km kan rijden. Ik kan u verzekeren dat er nog wel degelijk geflitst wordt. Het is ondertussen ook beslist dat er digitale camera’s komen in de flitspalen. Dat zal in een van de volgende weken gebeuren” besloot de schepen.
Sylvain Liekens

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is