Jaagpad doet ook dienst als sluipweg

Op 19 maart 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Standpunt N-VA Ranst:

Het jaagpad langs het Albertkanaal is een belangrijke fietsverbindingsweg voor het woon werk verkeer en voor recreanten. Het jaagpad mag enkel gebruikt worden door vergunninghouders, rijwielen en bromfietsen klasse A. 
Wij hebben echter vastgesteld dat verschillende automobilisten de verbodsborden negeren en het jaagpad als race baan gebruiken. 
Respect voor de verkeersregels en de veiligheid van fietseres en voetgangers vinden wij heel belangrijk. Daarom vroeg N-VA Ranst naar meer controles op het jaagpad. 


Gazet van Antwerpen/Metropool Zuid - 19 Maa. 2017:

John Oliviers (N-VA) merkte tijdens de gemeenteraad op dat het jaagpad langs het Albertkanaal in Oelegem door automobilisten als sluipweg wordt gebruikt. De politie heeft al een aantal bekeuringen uitgeschreven.
In Oelegem zijn er nog al wat chauffeurs die van aan de brug in de Jozef Simonslaan het jaagpad langs het Albertkanaal als sluipweg gebruiken. “Zou meer politiecontrole niet aangewezen zijn op deze plek? Het jaagpad zou een veilige fietsverbinding moeten zijn  en nu negeren chauffeurs de verkeersborden aan behoorlijke hoge snelheden.” Stelde Oliviers
Schepen voor verkeersveiligheid Tine Muyshondt (CD&V) antwoordde dat “Bij het begin van februari werd de situatie  beschreven aan de korpschef van de politie en bij controles werden  er al snel een tiental PV’s opgesteld.”
Een antwoord dat de vraagsteller deed besluiten dat er constant werk aan de winkel blijft om de veiligheid van fietsers en voetgangers te garanderen.
Sylvain Liekens

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is