Oleon maakt 20.000 liter handgel

Op 25 maart 2020

Standpunt N-VA Ranst:

Ook het Ranstse bedrijf Oleon doet een duid in het zakje voor onze veiligheid.
Bedankt aan alle mensen die zich inzetten.


Artikel in Gazet van Antwerpen/Stad en Rand - 25 Mar. 2020

Het bedrijf Oleon, dat in normale tijden natuurlijke vetten en oliën bewerkt tot producten voor cosmetica en zelfs boorplatforms, heeft nu 20.000 liter ontsmettende handgel gemaakt die wordt geleverd aan ziekenhuizen en zorginstellingen. “Onze medewerkers zijn onder de indruk van de situatie en willen hun steentje bijdragen”, klinkt het bij Oleon.
“Door de schaarste kregen we van verschillende kanten de vraag naar die ontsmettende gels”, zegt plantmanager Lars Milans. “We hebben eerst de toestemming gevraagd aan de bevoegde instanties om die alcoholhoudende handgel te mogen produceren. In ons gevuld productieschema vonden we een gaatje om die gels te vervaardigen. Zo gauw de toestemming binnen was, zijn we meteen aan de slag gegaan.”
Met enkele aanpassingen in het productieproces was het mogelijk om op basis van de grondstoffen die voorhanden waren die handgels te produceren. “Onze medewerkers voelen zich erg betrokken bij wat er gaande is. Ze zijn blij een bijdrage te kunnen leveren in deze omstandigheden. De gels worden in verpakkingen van 1.000 liter opgehaald door de brandweer die de producten dan bij de ziekenhuizen, kinderopvangplekken of apothekers aflevert.” (sl)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is