Ranst krijgt er 26 sociale huurwoningen bij

Op 25 februari 2020, over deze onderwerpen: In de pers

Standpunt N-VA Ranst:

De Raad voor Maatschappelijk Welzijn heeft op 29 april 2019 de verkoop aan de Lierse Maatschappij voor Huisvesting van 6.500 m² grond tussen de Ranstsesteenweg en de Speltlaan goedgekeurd.
Dankzij dit project komen we weer een stapje dichter bij het behalen van het opgelegde sociaal objectief. Iedere gemeente in Vlaanderen moet zijn steentje bijdragen wat sociale huurwoningen betreft.
Ons streven: Een betaalbaar, divers en sociaal woonaanbod.

 

Artikel in Gazet van Antwerpen/Stad en Rand - 25 Feb. 2020

De werkzaamheden aan een bouwsite waar veertien woningen en twaalf appartementen worden opgetrokken, zijn onlangs gestart langs de Ranstsesteenweg en de Speltlaan. De Lierse Maatschappij voor de Huisvesting (LMH) en de gemeente hopen dat de eerste
bewoners er tegen september 2021 kunnen intrekken.
De grond was eigendom van het Ranstse OCMW en er werd aan LMH gevraagd om dit bouwproject te begeleiden. “We werkten al samen met de gemeente voor het Hof van Ocken in Emblem dus dit project is daar een logisch gevolg van”, zegt LMH-directeur Marc Vanden Eynde. Aan de kant van de Ranstsesteenweg komen twaalf appartementen. Acht ervan hebben twee slaapkamers, drie flats beschikken over één slaapkamer en het laatste appartement telt drie slaapkamers. De veertien woningen komen aan de Speltlaan.
Zes ervan hebben drie slaapkamers en de andere hebben elk twee slaapkamers. De units kunnen alleen gehuurd worden en mensen die tijdens de laatste zes jaar drie jaar in Ranst hebben gewoond, krijgen voorrang. “Op dit moment staan er 104 kandidaten op de wachtlijst van wie er 67 uit Ranst komen. De huurprijs zal berekend worden op basis van het inkomen, de marktwaarde van de woning en de energiecorrectie. Mensen kunnen zich nog altijd aanmelden als kandidaat-bewoner want de ervaring leert dat 104 kandidaten voor een dergelijk project niet overdreven is”, zegt Vanden Eynde.
Voor Ranst is het project, dat begroot wordt op zo'n 4,4 miljoen euro, een manier om iets te doen aan de achterstand van de gemeente op het vlak van sociale woningen. “Na dit project hebben we nog zo'n zestig eenheden te gaan. We willen tijdens deze bestuursperiode die achterstand verkleinen. Ook het gebied dat we in de Emblemse Weidestraat plannen, zal helpen om het aantal sociale woningen op te voeren. Daar zal het ook mogelijk zijn om woningen te kopen”, aldus burgemeester Johan De Ryck. (sl)


www.liersehuisvestigingsmaatschappij.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is