Van den Nestlaan weer open voor verkeer

Op 6 juni 2020, over deze onderwerpen: In de pers

Standpunt N-VA Ranst:

Na vijf maanden wegenwerken kunnen de fietsers eindelijk genieten van een prachtig fietspad. 
Het vorige gemeentebestuur had ervoor gekozen om de 75 eikenbomen die een buffer vormden tussen het fietspad en de straat te kappen en niet meer terug te planten.
Omdat het huidige gemeentebestuur het belangrijk vond dat er terug bomen langs de Van den Nestlaan geplant zouden worden hebben wij het plan herzien.
Om plantvakken mogelijk te maken moesten de riooldeksels in het fietspad gelegd worden. Wij zorgden ervoor dat de meeste riooldeksels in het midden van het fietspad gelegd werden waardoor ze geen last bezorgen aan de gebruikers. 
Het resultaat mag er zijn. Een effen fietspad in roodbruine asfalt. In het eerstvolgend plantseizoen zullen de bomen geplant worden tussen het fietspad en de rijbaan aldus schepen van openbare werken, Jan Dillen (N-VA).

 


Artikel in Het Laatste Nieuws/Antwerpen Zuid - 06 Jun. 2020

De Van den Nestlaan in Ranst was sinds 3 februari afgesloten voor verkeer in beide richtingen. Na de herinrichting van het kruispunt met Slijkstraat en Sint Jozef mag er sinds gisteren weer verkeer passeren.
De werken in de Van den Nestlaan startten een jaar geleden. Eerst werd het fietspad tussen de Slijkstraat en de rotonde Ranstsesteenweg opgebroken en heraangelegd als een dubbelrichting fietspad. Nadien werd een riolering ter hoogte van de
bebouwing onder het fietspad geplaatst. Tijdens deze werken was de straat enkelrichting voor chauffeurs die vanuit Broechem richting rotonde reden. De Van den Nestlaan werd op 3 februari in beide richtingen afgesloten voor de herinrichting van het kruispunt met
Slijkstraat en Sint Jozef. 
Deze werken zijn afgerond en sinds gisteren is de straat weer volledig open voor verkeer. (CVDP)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is