Alleen nog trouwers in Vrieselhof

Op 31 januari 2019, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, In de pers

Standpunt N-VA Ranst:


In ons verkiezingsprogramma kon u lezen: “We plannen een open beleid, dicht bij de burger in dialoog en openheid, om van Ranst nog meer een gezonde, leefbare en veilige gemeente te maken.”
In januari werd er beslist om vanaf volgende maand de gemeenteraad te verhuizen naar de polyvalente zaal van Den Boomgaard. 
Onze eerste verkiezingsbelofte is daarmee een feit. Wij brengen de gemeenteraad dichter bij de burgers.  Een gemakkelijk bereikbare plaats in het centrum van onze gemeente en in een ruime zaal die voor iedereen toegankelijk is en waar het publiek en de raadsleden alle punten goed zichtbaar en hoorbaar kunnen volgen. Wij nodigen de Ranstenaren dan ook uit op een van de volgende gemeenteraden.

 

Artikel in Gazet van Antwerpen/Stad en Rand - 30 Jan. 2019

Het Oelegemse Vrieselhof was de voorbije jaren het decor van de gemeenteraad. Maar vanaf maart wordt er alleen nog getrouwd. Het Vrieselhof oogt pittoresk maar als vergaderruimte waren er bedenkingen. De ruimte was erg krap en het publiek moest de zitting volgen vanuit een aanpalend zaaltje. Na afloop was het voor raadsleden en belangstellenden niet altijd eenvoudig om weer op de parking te geraken, want er is geen verlichting in het park. De locatie, die mooie trouwfoto's oplevert, wordt nog wel gebruikt om huwelijken te bezegelen.
Op 18 februari wordt voor de laatste keer een gemeenteraad georganiseerd en een maand later komen de gemeenteraadsleden samen in Den Boomgaard. Burgemeester Johan De Ryck (N-VA): “We willen dichter bij de mensen vergaderen. In Broechem is er een draadloze beamer en kan het publiek de zitting behoorlijk volgen. In Ranst of Emblem hebben we niet meteen een alternatief. Het is nu ook verplicht om een audioverslag te maken, dat ook nog via de website te beluisteren zal zijn. Dat lukt alleen in Den Boomgaard. Als er in een deelgemeente een specifiek probleem is, zullen we daar wel een vergadering voor organiseren, maar voor de gemeenteraad kiezen we voor dit jaar voor Den Boomgaard.” (sl)

 

Artikel in Gazet van Antwerpen/Stad en Rand - 19 Mar. 2019
 

Veel belangstelling voor eerste gemeenteraadszitting in gemeenschapscentrum Den Boomgaard

De gemeenteraadszittingen in Ranst worden de komende twee jaar georganiseerd in de polyvalente zaal van het Broechemse gemeenschapscentrum Den Boomgaard op de Antwerpsesteenweg.
Het Oelegemse Vrieselhof, waar de raadsleden tot voor kort samenkwamen om te vergaderen, wordt voortaan alleen nog gebruikt om huwelijken te bezegelen.
De nieuwe vergaderruimte in Den Boomgaard biedt meer ruimte, maar na verloop van tijd is het wel de bedoeling dat de gemeenteraad zal vergaderen in de nieuwe gebouwen voor de technische dienst die worden gebouwd op de voormalige militaire basis in de Broechemse Van Den Nestlaan. Voor de eerste gemeenteraad in Den Boomgaard was er alvast een behoorlijke opkomst van belangstellende burgers. Over de nieuwe manier waarop de speelpleinwerking wordt georganiseerd werd stevig gedebatteerd. (sl)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is