Breekt N-VA nu wel bestaande coalitie?

Op 14 oktober 2017, over deze onderwerpen: In de pers


Standpunt N-VA Ranst:


Het aftellen naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 is begonnen. Wij zijn er klaar voor!


 
Het Laatste Nieuws/Antwerpen Zuid - 14 Okt. 2017 


In Ranst is Lode Hofmans (Open Vld) al sinds 2000 burgemeester. Al twee legislaturen is het bestuur in handen van liberalen en christendemocraten. Toch is het niet uitgesloten dat er straks een einde komt aan die 'traditionele' coalitie, want N-VA ligt op de loer.
Met negen zetels is N-VA sinds 2012 al de grootste partij in Ranst. Maar N-VA belandde toch in de oppositie omdat Open VLD en CD&V beslisten om hun bestaande samenwerking verder te zetten. Het gevolg is een zeer krappe meerderheid van 13 op 25 zetels. Voor de huidige beleidsmakers mag er over een jaar dan ook niet al te veel mislopen.
"Wij zijn niet vergeten dat we in 2012 niet eens werden uitgenodigd voor coalitiegesprekken", zegt Johan De Ryck, fractievoorzitter van N-VA. "Hadden we toen tachtig stemmen meer gehaald, dan was er mathematisch geen meerderheid zonder ons mogelijk geweest. Hopelijk kunnen we in 2018 dus nog een beetje groeien. Ik heb trouwens de indruk dat Open Vld en CD&V deze keer wel open zullen staan voor gesprekken."
"Het belooft spannend te worden", beseft burgemeester Hofmans. "We hopen dat het nationale N-VA-effect minder zal spelen dan vorige keer, al heb ik er totaal geen zicht op of dit echt zo zal zijn. Of we gaan proberen om de huidige coalitie opnieuw verder te zetten? We werken al geruime tijd goed samen, maar over een nieuwe samenwerking is eigenlijk nog met geen woord gerept. Laat ons eerst maar eens afwachten hoe de kiezer de kaarten schudt." (KDC)
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is