Extra groene ruimte voor De Sleutel

Op 21 september 2018, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Verkiezingen 2018

Standpunt N-VA Ranst:

Het niet aankopen van het huis op de hoek Kapelstraat / Lostraat vorig jaar is een gemiste kans. De in- en uitgang van de twee scholen in Broechem zou zo in dezelfde straat kunnen komen. Het afsluiten van die straat bij het begin en einde van de schooldag was dan een mogelijkheid geweest om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te garanderen aldus Erik Fossez.
Volgens de burgemeester was die grond veel te duur en als overheid mag je niet meer betalen dan wat de grond volgens een schatting waard is.
Johan De Ryck vroeg of er toen een schattingsverslag was opgemaakt.
NEEN dus er is helemaal geen schattingsverslag opgemaakt. Nu beweren dat de grond veel te duur was is een drogreden.
Blijkbaar waren er andere belangen in het spel en wij betreuren dat het college toen helemaal geen poging heeft gedaan om die grond aan te kopen.

 

Artikel in Gazet van Antwerpen/Stad en Rand - 21 Sep. 2018

De gemeente koopt de woning naast de Broechemse lagere school De Sleutel. Het pand wordt gesloopt en zal bijkomende groene ruimte opleveren voor de leerlingen van de school.
Het pand in de Lostraat 47 werd via een vastgoedmakelaar te koop aangeboden. Schepen Roel Vermeesch (Open Vld): “We hebben snel gereageerd toen we wisten dat de woning verkocht werd. De vraagprijs voor de oppervlakte van ruim 7 are was 349.000 euro. We hebben een schatter aangesteld en 340.000 euro geboden. Dat bod werd aanvaard. De bijkomende ruimte biedt de school de kans om te vergroenen. Op termijn kunnen er mogelijk nog andere dingen gebeuren, maar dat groene aspect is voor de school, die zeer begaan is met milieuaccenten, belangrijk.”
Alle raadsleden stemden in met de aankoop, maar Erik Fossez (N-VA) merkte op dat de gemeente eerder de kans liet liggen om het perceel aan de rechterkant van de school te kopen. Burgemeester Lode Hofmans (Open Vld) stelde dat die grond veel te duur was.
“We mogen als overheid maar 10% meer betalen dan wat de grond volgens een schatting waard is. Voor dat perceel, waar nu flats worden gebouwd, was zoveel belangstelling dat de vraagprijs altijd te duur zou zijn uitvallen voor ons.” (sl)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is