Gemeente Ranst geeft startschot Ranst 2030 tijdens klimaatfestival

Op 16 oktober 2021, over deze onderwerpen: In de pers
2021_10_16_klimaatestival.

N-VA Ranst:

We ondervinden allemaal hoe de klimaatverandering ons leven en onze onmiddellijke omgeving beïnvloedt. 

Intense regenbuien veroorzaken wateroverlast. Droge zomers zorgen ervoor dat je regenwaterput niet tijdig bijgevuld raakt. Bij een hittegolf zie je dat je groenten in je moestuin verdorren. 
Het is té nat en té droog tegelijk. 

Daarom is het is tijd om te handelen en je perceel klimaatbestendiger te maken. Maar hoe begin je eraan?

Bij het zoeken naar oplossingen kan de webstek groenblauwpeil.be helpen. 
Vul de gegevens van jouw perceel in en ontdek hoe duurzaam je perceel nu al ingericht is. 
Je ontvangt ook advies op maat met concrete maatregelen om de inrichting van jouw perceel nog te verbeteren.

  • je kunt bijvoorbeeld al een aantal bomen planten die het teveel aan water opnemen, 
  • je kunt ervoor kiezen om op een laaggelegen plek in je tuin een ecologisch vijvertje aan te leggen een aantrekkingspool voor heel wat vogels, bijen en amfibieën, 
  • je kunt het water opslaan en gebruiken in en rond je woning of 
  • je kunt het water maximaal laten infiltreren in de bodem.

Omdat er steeds ruimte is voor verbetering krijg je op de webstek groenblauwpeil.be een aantal suggesties die het best geschikt zijn voor jouw specifieke situatie. Met een aantal maatregelen maak je je perceel groener én blauwer.
Burgemeester Johan De Ryck riep iedereen op om samen met het gemeentebestuur werk te maken van ontharding, nog beter gebruik van het regenwater en te zorgen voor meer biodiversiteit om van Ranst een klimaat robuustere gemeente te maken.

 

Artikel: Gazet van Antwerpen/Stad en Rand - 18 Okt. 2021

Samen op de sappentrapper tijdens klimaatbeursranst.

De bij van de imkers van De Liefhebbers van 't Zoet komt voor de kinderen op de sappentrapper supporteren. In de hangars van Domein Moervelden vond de eerste klimaatbeurs van de gemeente plaats. De interesse was groot, zeker bij jonge gezinnen. Er viel nog vanalles te beleven op dit evenement rond duurzaamheid, lokale producten en natuur. (kma) 


Artikel: Het Laatste Nieuws - 30 Sep. 2021

Gemeente Ranst geeft startschot Ranst 2030 tijdens klimaatfestival

Het eerste klimaatfestival van Ranst gaat door op zaterdag 16 oktober. Daar geeft de gemeente het officiële startschot van Ranst 2030. 
Ranst 2030 is een project dat onder andere de CO -uitstoot met 40 procent wil doen afnemen in Ranst. De gemeente wil zich ook voorbereiden op het nieuwe klimaat.
Tijdens het festival kan je naast de voorstelling van Ranst 2030 ook muzikale optredens en de klimaat-doe-beurs bezoeken. Daar maak je onder andere kennis met de lokale burgercoöperatie voor hernieuwbare energie en elektrische deelwagens.
Bij de kinderanimatie kunnen de jongste bezoekers rijden op gekke fietsen of muurklimmen. Voor wie honger krijgt, zijn er twee foodtrucks aanwezig op het terrein.
Het klimaatfestival vindt plaats op domein De Moervelden aan de Bistweg 11 op 16 oktober tussen 14 uur en 20 uur. Er is een fietsenparking voorzien. De inkom is gratis.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is