Gemeenteraad 28 april 2014

Op 28 april 2014, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

1. Verkaveling Schuurblok  - 
2. Aanpassingen rotondes brug Oelegem - 
3. Milieuvergunning Vercammen bvba  - 

Lees het kort verslag, de interpellaties en de agenda van de gemeenteraad.

 

Kort verslag

 

Amendement 

N-VA Ranst is het niet eens met de visie van het gemeentebestuur om in de verkaveling Schuurblok in Oelegem de verlaten bedding van de Vrieselbeek gratis over te dragen aan de verkavelaar.

In de toelichting lezen we:
“De infrastructuurwerken van de verkaveling Schuurblok werden recent voorlopig opgeleverd. De verkavelaar kan nu overgaan tot verkoop van de loten. Een 5-tal loten worden bezwaard met de bedding van een oude verlegde waterloop. Deze bedding is eigendom van de gemeente. Alvorens de loten te kunnen verkopen dient deze bedding aan de verkavelaar overgedragen te worden. Voorgesteld wordt om deze bedding gratis aan de verkavelaar af te staan. Na de definitieve oplevering krijgt de gemeente de nieuwe bedding van de waterloop, samen met de wegenis en de bijhorende infrastructuur gratis in het bezit. Het gaat om een soort ruiling in 2 delen. Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd.”

Het gratis overdragen van de infrastructuur werken is een voorwaarde om de verkaveling te kunnen starten. Deze lastvoorwaarde werd goedgekeurd door de gemeenteraad van 19/09/2011.
Door de verlegging van de Vrieselbeek wordt de grond van de verlaten bedding, eigendom van de gemeente, automatisch een stukje bouwgrond.
N-VA vindt het dan ook niet meer dan logisch dat de verkavelaar voor de verwerving van dit stukje bouwgrond een billijke vergoeding moet betalen.

Daarom hebben wij heden een amendement ingediend om het besluit van de gemeenteraad in die zin aan te passen. (tekst van het amendement in bijlage)

 

Interpellaties

Volgende interpellaties hebben wij ingediend - Klik op het onderwerp om de volledige tekst te lezen.

Aanpassingen rotondes brug Oelegem. - Interpellatie door Johan De Ryck

Milieuvergunning Klasse 1 - Gebroeders Vercammen bvba. - Interpellatie door John Oliviers

 

Agenda

Voor de agenda van de gemeenteraad klik hier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is