Gerooid speelbos wordt pas eind december opgeruimd.

Op 20 oktober 2014, over deze onderwerpen: In de pers

Op de gemeenteraad had N-VA een interpellatie ingediend betreffende het opruimen van het gekapte speelbos aan de Van Steenbergenlaan. De burgemeester had tegen een omwonende gezegd dat er 3 aangetekende brieven naar de aannemer waren gestuurd. Bij navraag bleek dat er nog geen enkele brief naar de aannemer gestuurd was. Wij hadden het dossier wel doorgenomen en moesten enkel naar de kapvergunning kijken waarin staat dat de aannemer een exploitatietijd heeft tot 31/12/2014.

Artikel: Gazet van Antwerpen / Het Nieuwsblad - 22/10/2014

De sporen van het rooien van bijna vierhonderd bomen in de Oelegemse Van Steenbergenlaan en de Van Edingenlaan zijn ter plekke nog duidelijk te merken. Het ziet er nu naar uit dat de plek nu nog tot eind december moet wachten op de definitieve opruiming.
Tijdens het infomoment dat het gemeentebestuur voor de bewoners uit de buurt organiseerde beweerde burgemeester Lode Hofmans (Open Vld) dat er al drie aangetekende brieven naar de aannemer werden gestuurd om hem aan te sporen zijn belofte na te komen om de plek op te ruimen en klaar te maken voor het plantseizoen. Dat blijkt niet te kloppen achterhaalde N-VA fractieleider Johan De Ryck. Hij wilde natuurlijk weten waarom de burgemeester een loopje nam met de waarheid.
Lode Hofmans gaf toe dat er geen aangetekende brieven waren vertrokken en dat de aannemer nog tijd heeft tot eind december om de plek op te ruimen. “Ik heb dat gezegd omdat ik ervan overtuigd was dat we inderdaad die brieven hadden gestuurd. Ik zeg zo iets niet als ik weet dat het niet klopt. De aannemer werkt voor Natuur en Bos dus kunnen wij hem niet in gebreke stellen en daar zit mijn vergissing. Als we dat wel kunnen hadden we die brieven zeker verstuurd en daarom ging ik ervan van uit dat zoiets was gebeurd.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is