Groen en N-VA ijveren voor regenboogbeleid

Op 8 juli 2013, over deze onderwerpen: In de pers

Hoewel ons land een zeer goede holebi- en transgenderwetgeving heeft, die hen dezelfde maatschappelijke rechten garandeert, behoort uitsluiting en discriminatie zeker nog niet tot het verleden.De lokale overheid, het niveau dat het dichtst bij ons dagelijkse leven staat, moet volgens N-VA en Groen ook bijdragen tot een klimaat van verdraagzaamheid. Daarom legden wij samen een voorstel op tafel met vier concrete, eenvoudige maatregelen voor een regenboogbeleid in Ranst. Deze zijn eerst en vooral gericht op meer en betere informatie, maar ook op mogelijke ondersteuning waar nodig.Wij zijn van mening dat onze voorstellen de partijgrenzen overschrijden en een zeer duidelijk signaal zijn naar de inwoners van onze gemeente, zonder onderscheid.

Artikel: Gazet Van Antwerpen - 08/07/2013

De oppositiepartijen N-VA en Groen stelden samen vier maatregelen voor om tot een beter regenboogbeleid in de gemeente te komen.

Daarmee willen ze meer informatie en verdraagzaamheid voor de holebigemeenschap mogelijk maken.

Hun vier voorstellen werden zonder enige opmerking overgenomen door schepen Hilde Goris (Open Vld).

De eensgezindheid van de oppositie was nog niet vertoond in Ranst.

N-VA,dat over negen gemeenteraadsleden beschikt, stelde samen met de twee raadsleden van Groen vier concrete voorstellen voor.

Leen Baeten (N-VA) schetste de achtergrond van de plannen en Lotte van Camp (Groen) formuleerde de voorstellen. Ze pleitte voor het bekend maken van de Holebitelefoon en vroeg om het nummer van de Holebifoon bekend te maken via de gemeentelijke infokanalen.

Ook de meldpunten waar gevallen van discriminatie bekend kunnen worden gemaakt, wil ze via dezelfde infobronnen meer bekendheid geven. Ook in de bib wil ze het transgendermagazine ZiZo duidelijk zichtbaar terugvinden. Het laatste verzoek was dat op de dag tegen homo- en transfobie de regenboogvlag in de gemeente wordt opgehangen.

Schepen Hilde Goris (Open Vld) kon zich in de vier voorstellen vinden en beloofde dat de gemeente er werk zal van maken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is