Ledverlichting in Dorpstraat

Op 31 maart 2018, over deze onderwerpen: In de pers

Standpunt N-VA Ranst:

Van 1.050 lichtpunten werd het brandregime aangepast. Deze lichtpunten worden gedoofd om 23 uur om dan terug herontstoken te worden om 6 uur.
Om te bepalen welke lichtpunten in aanmerking komen voor de omschakeling  naar LED maakt het college gebruik van een stratenlijst voor de modernisering van de openbare verlichting.
Johan De Ryck stelde echter vast dat van de 169 straten waar nu het licht gedoofd wordt er slechts 42 op die stratenlijst staan.  
127 straten met in totaal 614 lichtpunten die nu gedoofd worden staan helemaal niet vermeld op de lijst van straten die in aanmerking komen voor modernisering.
De schepen gaf toe dat de lijst niet volledig is en enkel de meest verouderde lichtpunten vermeldt.
Toch eigenaardig dat er 14.000 euro voorzien werd voor LED verlichting in de Lievevrouwestraat nietegenstaande er reeds LED verlichting geplaatst werd.

 

Artikel in Gazet van Antwerpen/Stad en Rand - 31 Mar. 2018

De oude energieverslindende openbare verlichting in Emblem wordt geleidelijk vervangen door ledlampen. De Dorpstraat staat eerst op de lijst. Johan De Ryck (N-VA) wilde weten welke criteria worden gebruikt om te beslissen waar de verlichting wordt vervangen.
Schepen Fernand Bossaerts (CD&V) antwoordde dat de oudste, meest energievretende lampen eerst ingeruild worden. “We gebruiken daarbij een studie van Eandis. We beschikken dit jaar over een budget van 60.000 euro. In de Dorpstraat zijn de palen nog in goede staat. Voor die hele straat voorzien we in 25.000 euro. Op een termijn van tien tot vijftien jaar zullen er overal ledlampen komen.”
Johan De Ryck zorgde  nog voor goed nieuws door aan te stippen dat 14.000 euro die nog gepland staat voor de vernieuwing in de Lievevrouwestraat al lang is uitgegeven en dus ergens anders kan gebruikt worden.(sl)
Sylvain Liekens

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is