Oppositie wacht nog op beleidsintenties

Op 21 maart 2013, over deze onderwerpen: In de pers

Gemeentebestuur verschuilt zich achter het feit dat er in 2014 gestart moet worden met een nieuw boekhoudprogramma om een bestuursakkoord op te stellen.

Artikel: Gazet van Antwerpen

Vijf maanden na de verkiezingen wil de oppositie de beleidsintenties van de coalitie van Open Vld en CD&V kennen, maar die vinden het daar nog te vroeg voor.

Groen had al enkele keren gepolst naar het bestuursakkoord en ter gelegenheid van de recentste gemeenteraad meende de partij inzage te kunnen krijgen in de bestuursplannen van de meerderheid.

Dat viel tegen, want het document dat de coalitie voorlegde, voldoet volgens N-VA en Groen duidelijk niet.

Het drie pagina’s tellende document doet niet meer dan beschrijven wie welke bevoegdheid krijgt, wanneer het schepencollege vergadert, en informeert verder dat er adviesraden worden samengesteld en dat de beleidsintenties in het eerste jaar na de verkiezing worden verduidelijkt.

Precies die beleidsintenties hadden Groen en NV-A al willen horen.

Johan de Ryck (N-VA) opende met de opmerking dat “de meerderheid de mond vol heeft over openheid, maar dat de burgers vijf maanden na de verkiezingen nog niet weten wat de plannen zijn. In omliggende gemeenten blijkt dat toch al wel te kunnen.” Luc Redig (Groen) dacht er ook zo over. “We willen weten waar de gemeente naartoe gaat. We willen positief oppositie voeren, maar aan dit bestuursakkoord heb je niets.”

Burgemeester Lode Hofmans (Open Vld) antwoordde dat het nu nog te vroeg is voor een meerjarenplanning.

“We zijn afhankelijk van de beschikbare financiële middelen en door het nieuwe boekhoudkundige systeem moet er nu voor een periode van zes jaar gepland worden.” Schepen Tine Muyshondt (CD&V) beloofde dat “na de zomer heel wat beleidsintenties bekend zullen zijn”. sL

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is