Pleidooi voor lagere tarieven voor Ranstse cursisten

Op 23 februari 2018, over deze onderwerpen: Gemeenteraad


Standpunt N-VA Ranst:


Erik Fossez vroeg om de voorwaarden betreffende de toekenning van de subsidies aan de VOR als volgt aan te passen: voor de inwoners van Ranst wordt er een inschrijvingsdag voorzien voorafgaand aan de inschrijvingsdag voor inwoners van buiten Ranst voor alle vormingen en cursussen en er wordt aan de inwoners van Ranst een korting toegekend op de geldende inschrijvingstarieven.
N-VA Ranst is van mening dat wanneer er 50.000 euro belastingsgeld uitgegeven wordt ter ondersteuning van de VOR er een voordeel mag gegeven worden aan de Ranstenaar/belastingbetaler.


 
Artikel in Gazet van Antwerpen/Metropool Zuid - 23 Feb. 2018


Erik Fossez (N-VA) pleit ervoor om Ranstenaren die cursussen volgen bij de vzw Vorming en Ranst (VOR) een lager tarief aan te bieden dan mensen van buiten de gemeente. De vzw organiseert 38 taalcursussen en 21 computercursussen. “De gemeente geeft de VOR een subsidie van 50.000 euro, dus het lijkt ons logisch dat de Ranstse belastingbetaler dan ook enig voordeel krijgt in vergelijking met mensen van buiten de gemeente. Nu gebeurt het soms dat Ranstenaren uit de boot vallen als ze zich willen inschrijven. Daarom pleiten we voor een aparte inschrijvingsdag voor mensen uit de gemeente of een lagere inschrijvingstarief voor de Ranstenaren”, stelt Fossez.
Schepen Tine Muyshondt (CD&V) volgt de redenering niet helemaal. “Er vallen maar zelden mensen uit de boot. We streven naar tien cursisten per vak en dat aantal halen we dikwijls omdat er ook mensen van buiten de gemeente zich inschrijven. Voor computercursussen kan het gebeuren dat een cursus snel volzit omdat we daar maar een beperkt aantal cursisten kunnen aanvaarden vanwege het aantal computers. Dat probleem lossen we op door die lessenreeks een paar keer per jaar te organiseren. Als onze kinderen naar de Lierse academie gaan, hoeven ze daar ook niet meer te betalen. We moeten blij zijn dat ons aanbod ook mensen uit andere gemeenten aanspreekt. We houden de prijzen echt democratisch. Ik wil het voorstel zeker voorleggen aan de VORbeheerraad, maar ik denk niet dat ze dit een goed idee vinden.” (sl)
Sylvain Liekens
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is