Putten vullen helpt niet meer!

Op 6 juli 2016, over deze onderwerpen: In de pers

Standpunt N-VA Ranst:

Tijdens de gemeenteraad van juni heeft Jan Dillen het gebrekkige onderhoud van onze wegen nogmaals aangeklaagd. Uit het jaarverslag van 2015 bleek dat de gemeentelijke diensten 500 uren hadden besteed aan het vullen van putten in plaats van meer straten structureel te herstellen. 

N-VA Ranst stemde tegen de beslissing om in de Kantonbaan een tractorsluis aan te leggen. Guido Wittocx wees er toen op dat deze beslissing het sluipverkeer zou verplaatsen naar de Knodbaan en de Goorstraat.

Dat het kruispunt van de Knodbaan en de Kantonbaan her aangelegd wordt werd beslist in de gemeenteraad van april. De bocht wordt breder en het wegdek wordt in beton uitgevoerd. 
Johan De Ryck vroeg of het de bedoeling van het gemeentebestuur was om de snelheid en de onveiligheid op deze sluipweg te verhogen. 

De schepen zegt in de krant dat de Knodbaan volgend jaar sowieso een grondige onderhoudsbeurt krijgt, maar hierover is er door het gemeentebestuur nog niets beslist.
N-VA Ranst betreurt het feit dat er eerst een ongeval moet gebeuren alvoren dit gemeentebestuur de putten vult.  

 

Artikel in Gazet van Antwerpen/Metropool Noord - 06 Jul. 2016:

“Gewoon de 'puttekes' vullen, volstaat hier niet”

Ilse Van Leuven (44) uit Oelegem kwam zaterdag ten val door een van de vele putten in de Knodbaan. Ze snapt niet dat de gemeente niet doortastender ingrijpt.
Ilse woont op het einde van de Knodbaan tegen de dorpskern. “Zaterdagvoormiddag reed ik met mijn brommer naar mijn ouders in Halle. Omdat de situatie momenteel onveilig is aan de werkzaamheden op de Turnhoutsebaan in Schilde, besliste ik langs de Knodbaan te rijden. Even voorbij de weide met de Schotse hooglandrunderen kwam ik aan de rechterkant van de rijbaan in een put terecht. Vlak erna volgden nog putten. Ik verloor de controle over mijn stuur en crashte aan de overkant van de rijbaan.”
Ilse moest met de ambulance naar het AZ Sint-Jozefziekenhuis in Westmalle worden afgevoerd. Ze liep kneuzingen op aan haar hoofd, nek, schouders en borst. “Anderhalf jaar geleden werd ik aan mijn schouder geopereerd. Gelukkig bleek mijn schouder nog in de haak te zitten, maar alles doet wel heel pijn.”
De politie van de zone Zara kwam ter plaatse. “Ik moest in het zakje blazen en ze vroegen of ik niet te snel reed. De alcoholtest was uiteraard negatief.”
Volgens de omwonenden gebeuren er geregeld ongevallen door het slecht wegdek.
“De verzekering van de gemeente zou de kosten dekken, maar dat kan toch niet de bedoeling zijn? Buiten mijn verwondingen, zijn ook mijn helm en bromfiets beschadigd. Het kruispunt Knodbaan-Kantonbaan ligt er zo slecht bij, dat de ziekenwagen niet kon verhinderen dat ik op de brancard helemaal door elkaar werd geschud.”
Ook Ilses vader Ludo Van Leuven is ontstemd. “De Knodbaan, zeker het stuk vanaf de Antitankgracht tot de Kantonbaan, bevindt zich in een schandalige toestand. Al jaren worden de kraters in het asfalt af en toe opgevuld, maar enkele dagen later zijn die putten al opnieuw gevormd. Deze baan heeft meer nodig dan wat oplapwerk.”
Ludo staat niet alleen met zijn ergernis, want onder de gevarendriehoek met het bord 'wegdek in slechte staat' heeft iemand een blad 'Doe er dan iets aan!!' gehangen.
De Knodbaan trekt veel sluipverkeer aan. In de aansluitende Kantonbaan installeerde de gemeente Ranst onlangs een tractorsluis om het sluipverkeer naar de uitgaansplek De Schuur en Schilde te weren. “Maar ze hadden die beter in het begin van de zandweg gezet”, vinden Ludo en Ilse. “Nu rijden de mensen in het pikkedonker tot daar en moeten ze in het bos zitten manoeuvreren omdat ze niet verder kunnen. Er staat wel een blauw bord, maar weinigen kennen dit. Bovendien kunnen koetsiers er nu ook niet meer langs.”
Schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Fernand Bossaerts (CD&V) van Ranst wijst erop dat dit jaar in de gemeentelijke budgetten geld gereserveerd staat voor de heraanleg van het kruispunt Knodbaan-Kantonbaan. “De Knodbaan krijgt volgend jaar sowieso een grondige onderhoudsbeurt.” De putten waar Ilse door is gevallen, werden maandagmorgen al gevuld met steentjes.
kristin matthyssen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is