Snelheidsduivels hebben vrij spel in Ranst

Op 19 februari 2013, over deze onderwerpen: In de pers

N-VA Ranst interpelleerde de schepen van verkeersveiligheid Tine Muyshondt over het feit dat met de flitspalen op de Antwerpsesteenweg geen snelheidsovertredingen meer kunnen vastgesteld worden door het ontbreken van de noodzakelijke wegmarkering.

De schepen gaf toe dat de camera’s al geruime tijd niet meer in werking zijn door het ontbreken van die markeringen.

Aan het gewest werd de vraag gesteld om de wegmarkeringen terug aan te brengen

In haar betoog voegde de schepen er wel aan toe dat het aanbrengen van de wegmarkering en dus het terug in werking kunnen stellen van de flitspalen voor haar geen prioriteit was.

Het herstellen van de putten in de wegen, wat een bevoegdheid is van de schepen voor openbare werken, was voor haar een veel grotere prioriteit.

N-VA is van mening dat voor de verkeersveiligheid zowel de staat van de weg als de controle op de snelheid zeer belangrijk zijn.

Dat de schepen voor verkeersveiligheid met haar uitspraak in de gemeenteraad de snelheidsduivels vrij spel geeft in Ranst vinden wij dan ook onbetamelijk.

Op de Antwerpsesteenweg waar de flitspalen staan zijn er geen putten in de weg en wordt er regelmatig te snel gereden. Daarom verwacht N-VA dat de noodzakelijke wegmarkeringen onmiddellijk terug aangebracht worden zodat snelheidsduivels kunnen beboet worden.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is