Speelbos De Fraulalaan zwaar verminkt door de gemeente.

Op 19 februari 2013, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Bij hoogdringendheid werd een bijkomend punt door N-VA op de agenda geplaatst betreffende de werkzaamheden die op 18 februari 2013 uitgevoerd werden in het speelbos aan de De Fraulalaan te Oelegem.

De grond werd meer dan 10 cm afgegraven waarbij alle struiken die tussen de bomen stonden werden verwijderd. De biotoop van padden, kikkers, wilde bijen en kleine knaag- en zoogdieren werd hierdoor zwaar beschadigd.

Volgens de schepen van parken en plantsoenen Jef Verhaegen werd het speelbos “proper” gemaakt om het gemakkelijker te kunnen onderhouden. Volgens zijn redenering is een grasperk gemakkelijker te onderhouden dan struikgewas.

De wildgroei van de struiken, die nooit moesten onderhouden worden, en het feit dat de kinderen tussen de struiken een fiets cross parcours hadden gemaakt was juist de charme van dit speelbos zeiden de buurtbewoners. De werkzaamheden die de gemeente uitvoerden waren ook niet vooraf besproken of gemeld aan de buurtbewoners. De schepen bevestigde dat hij het tijdrovend en niet nodig vond om vooraf informatie te verstrekken aan de buurtbewoners. Hij zei letterlijk dat het park eigendom was van de gemeente en dat de gemeente met de grond kon doen wat zij wilden.

Als iedere inwoner van Ranst deze redenering volgt dan vrezen wij voor het ergste.

N-VA vindt dat de gemeente een voorbeeld functie heeft in het streven naar meer biodiversiteit en veroordeelt dan ook deze kaalslag die door de schepen van parken en plantsoenen werd aangericht.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is