Tussenkomst van de N-VA fractie op de installatievergadering van de gemeenteraad

Op 3 januari 2013, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Mevrouw de voorzitter, beste collega’s

Het berekeningssysteem Imperiali heeft ervoor gezorgd dat Open VLD en CD&V een coalitie hebben kunnen vormen met slechts 1 zetel verschil ten overstaan van de oppositiepartijen Groen, Vlaams Belang en N-VA.

Hierbij willen wij de coalitie erop wijzen dat zij met 6.123 stemmen, zijnde 45% van de 13.468 uitgebrachte stemmen niet de meerderheid vertegenwoordigen.

Zelfs wanneer we enkel de stemmen van de hier aanwezige oppositie partijen optellen, namelijk 6.495, dan heeft de huidige coalitie 372 stemmen minder dan de oppositie.

De reden waarom wij deze opmerking maken heeft niets te maken met rancunes, maar alles met een verzoek dat wij aan u richten.

De oppositie zal, zoals het hoort, uw voorstellen kritisch bekijken en opmerkingen geven. Maar wij als oppositie zullen ook zelf constructieve voorstellen doen.

Wij hopen dat het nieuwe bestuur deze voorstellen op een positieve manier zal benaderen en steunen.

Enkel een constructieve samenwerking tussen de coalitie partijen en de oppositie partijen komt ten goede aan alle inwoners van Ranst.

Als fractievoorzitter van de grootste partij van Ranst wens ik ten slotte in naam van onze verkozenen iedereen succes bij de uitoefening van haar of zijn mandaat.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is