Verkeersonveiligheid aan de bouwwerf Pertendonckstraat 15

Op 27 februari 2018, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, In de pers


Standpunt N-VA Ranst:


Gisteren werd de verkeersonveiligheid aan de bouwwerf Pertendonckstraat 15 aangekaart op de gemeenteraad door Johan De Ryck (N-VA). Na wat opzoekwerk hadden wij vastgesteld dat de aannemer helemaal geen vergunning heeft om een bouwkraan op de gewestweg te plaatsen. Ook de opgelegde voorwaarde om een obstakelvrije loopruimte van 1,50 meter te voorzien voor de voetgangers werd niet nageleefd. Het is voor ons ook niet duidelijk waarom de kraan op de straat moest geplaatst worden. In de tuinstrook achter het gebouw is er namelijk voldoende ruimte. Aan de burgemeester hebben wij daarom gevraagd opdracht te geven aan de politie om voor beide overtredingen een pv op te stellen. Wij stelden eveneens voor om de bouwkraan te verwijderen.


Artikel in Gazet van Antwerpen/Metropool Zuid - 22 Feb. 2018


De drukke Pertendonckstraat is door een bouwwerf bijzonder gevaarlijk geworden. Verkeerslichten hebben de situatie er nu al iets veiliger op gemaakt.
Omdat de werf in een bocht ligt en de chauffeurs van rijvak moesten wisselen, deden er zich in de drukke Pertendonckstraat veel gevaarlijke situaties voor. Na overleg tussen de politie, het gemeentebestuur en de aannemer was er snel eensgezindheid over het plaatsen van verkeerslichten. Schepen van Verkeersveiligheid Tine Muyshondt (CD&V) zegt dat de vergunningen correct werden afgeleverd, maar dat het probleem ontstond omdat de kraan op de openbare weg moest opgesteld worden. “De situatie met die kraan zou nog de hele maand maart duren, dus moest er wel iets gebeuren. Het verkeer dat uit Zandhoven komt, krijgt voortaan langer groen. Op het einde van de week zullen we de situatie opnieuw evalueren.” (sl)
Sylvain Liekens
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is