Witte restafvalzakken nog tot eind mei bruikbaar

Op 9 februari 2014, over deze onderwerpen: In de pers

Naar aanleiding van het debat over de witte restafvalzakken vroeg Leen Baeten of het mogelijk was om voor de erkende kinderopvang in onze gemeente ook een korting toe te staan of hen per jaar een aantal vuilzakken gratis ter beschikking te stellen.

Artikel Gazet Van Antwerpen 03/02/2014

De Ranstenaren mogen nog tot 31 mei 2014 gebruik maken van de oude restafvalzakken. Pleidooien van Groen en N-VA om die termijn te verlengen of onthaalmoeders gratis vuilzakken te geven worden door de meerderheid niet gevolgd.
Luc Redig van Groen vindt dat de gemeente de geldigheidstermijn van de witte afvalzakken moet verlengen. “De nieuwe zakken waren pas in december te koop. Vele mensen hebben zich dus verplicht gezien de oude zakken nog te kopen. We hebben daar al veel klachten over gehoord en we zien niet in waarom het zo moeilijk is om de termijn met enkele maanden te verlengen. Op de gemeentelijke webstek stond zelfs dat de zakken te koop waren in een winkel die al een hele tijd gesloten was. Dat illustreert de zwakke communicatie over deze zakken.” Ook de suggestie van Leen Baeten (NV-A) om afvalzakken aan onthaalouders te geven om luiers in af te voeren werd niet overgenomen door het bestuur. Schepen Tine Muyshondt (CD&V) vond het aantal klachten over de witte vuilzakken best meevalleen.”In totaal hebben 28 klachten ontvangen. Op zo’n 8.000 gezinnen is dat toch niet enorm veel. Elk gezin krijgt in de loop van februari een brief met een lijst van de nieuwigheden in de afvalverwerking. Mensen die nu nog met een grote voorraad witte zakken zitten zijn echt een uitzondering. Je moet nu eenmaal ergens een grens trekken en daar zal altijd iemand ontevreden over zijn.
Voor de onthaal ouders stellen we voor dat die aan de ouders van de kindjes af en toe vragen een zak mee te brengen want dat probleem met luiers stelt zich ook voor mensen die bejaarden verzorgen en daarom gaan we niet beginnen met gratis zakken te verstrekken.”besloot Muyshondt.
Sylvain Liekens

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is