Charter gezonde gemeente

Op 13 juni 2019
gezondheid

Nieuws uit het College van burgemeester en schepenen

‘Gezonde Gemeente’ heeft tot doel een geïntegreerd en duurzaam lokaal gezondheidsbeleid te ontwikkelen. Een Gezonde Gemeente streeft ernaar om een omgeving te creëren die iedere inwoner, bezoeker en werknemer optimaal stimuleert om gezond te leven. 

Onze levensverwachting stijgt jaar na jaar en ons zorgsysteem behoort tot de beste ter wereld. 

Toch blijven heel veel ziektes het gevolg van een ongezonde leefstijl en/of ongezonde omgeving en dit bovenop de toegenomen zorgvraag door de vergrijzing en de groter wordende gezondheidskloof. 

Meer dan ooit denken we daarom steeds meer aan preventie. Want een gezonde burger wordt minder ziek, zit beter in zijn vel, kost minder geld en kan bovendien actief van de samenleving deel uitmaken.

Het lokaal bestuur is het meest burgernabije niveau en dus uitermate goed geplaatst om hierin een rol van betekenis te spelen. 

Doel van het project Gezonde Gemeente is om stapsgewijs te komen tot een structureel preventief gezondheidsbeleid met aandacht voor leefstijl, leefomgeving en gelijke gezondheidskansen en dit lokale beleid eenvormig te communiceren.

Het project geeft invulling aan de beleidsintenties uit het bestuursakkoord. Het gemeentebestuur staat voor een zorgzame gemeente waarbij de gezonde levenstijl gepromoot wordt.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is