Gemeenteraadszitting van maandag 17 mei 2021

Op 17 mei 2021, over deze onderwerpen: Gemeenteraad
Gemeentehuis Ranst

Gemeenteraadszitting van maandag 17 mei 2021

 

Klik hier voor de agenda van de gemeenteraad.

 

Kort verslag van enkele punten die werden goedgekeurd

 

Klacht bij het agentschap binnenlands bestuur over de weigering opname eigendom verontreinigde grond

Naar aanleiding van de omgevingsvergunningsaanvraag voor het bouwen van een woningcomplex op het perceel aan de Achterstraat 78 in Oelegem werd door een aantal bewoners de vraag gesteld om het perceel 454D  op te nemen op de gemeentelijke inventaris van vervuilde gronden.

Door het gemeentebestuur werd beslist om deze grond niet op te nemen omdat er onvoldoende bewijsmateriaal is dat er risicovolle activiteiten hebben plaatsgevonden op het perceel.

Tegen deze beslissing werd op 9 februari 2021 klacht ingediend bij de gouverneur omdat er volgens de klagers sprake was van bodemverontreiniging en een eventueel milieumisdrijf.

De gouverneur heeft geantwoord dat het tot de gemeentelijke autonomie behoort om te beoordelen of een eventuele milieuovertreding opgenomen moet worden in het register.

De gouverneur heeft wel vastgesteld dat de gemeente het dossier ten gronde onderzocht heeft.

Er is volgens de gouverneur dus geen sprake van onbehoorlijk bestuur. Zij zal derhalve niet optreden in dit dossier.

 

Vernieuwing pedagogisch project gemeentelijke scholen

Het pedagogisch project is de vertaling van de visie van het bestuur, de directie en leerkrachten die betrekking heeft op alle aspecten van het gemeentelijk basisonderwijs. Het is tevens de leidraad om garant te staan voor kwalitatief onderwijs in de gemeentelijke basisscholen.

Wegens de veroudering van het huidig pedagogisch project werd het aangepast naar de nieuwe tijd. Het eerste deel beschrijft het algemeen kader en zijn voor de 3 gemeentescholen hetzelfde. De laatste pagina's zijn schooleigen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is