Hondenlosloopzone

Op 17 juni 2024, over deze onderwerpen: In de pers

N-VA Ranst:

Ranst telt al drie hondenlosloopzones en daar komt nu een vierde bij.
Dit gemeentebestuur heeft hondenlosloopzones aangelegd in Emblem aan de sportterreinen Sint-Gummarusveld en in Oelegem achter de molen.
Op domein De Moervelden werd een grote losloopzone aangelegd waar de honden naar hartenlust kunnen los lopen.
Uit de bevraging van Veerkrachtig Broechem bleek dat er veel vraag was naar een hondenlosloopzone in het centrum van Broechem.
De groendienst kon mits een kleine ingreep op de hoek van Streep en Lostraat een plek vrij maken en een omheining plaatsen zodat ook hier vanaf 30 juni 2024 honden op een veilige manier kunnen rondlopen.
Weerom een duidelijk bewijs dat via participatie de stem van de burger doorklinkt tot in het gemeentehuis en dat het gemeentebestuur waar mogelijk snel ingaat op jullie wensen.


Artikel: Gazet van Antwerpen - 17/06/2024

Nieuwe hondenlosloopzone van Veerkrachtig Broechem opent eind deze maand in dorpskern

Al opgemerkt? Binnenkort opent er een nieuwe, kleine hondenlosloopzone, pal in de dorpskern van Broechem.
Zondag 30 juni opent Veerkrachtig Broechem zijn hondenlosloopzone onder de kerktoren. Dit past binnen een grotere aanpak om meer beleving op en rond het kerkplein mogelijk te maken. Het hondenparkje ligt aan Streep tegenover de tandartspraktijk.
Zijn nog op komst: een kleine speelzone, een uitgebreide ontmoetingsplek en een groen belevingspad.
Iedereen is op 30 juni welkom op de opening van de hondenlosloopzone, met of zonder viervoeter, tussen 14 en 16 uur. Er wordt een drankje voorzien, er worden hondenpoepzakjes uitgedeeld en er zijn …. hotdogs!
Broechem heeft al een heel grote hondenlosloopzone op Domein Moervelden, maar dit is dan een klein speelparkje voor woefen in het midden van de dorpskern. Er staat een rustbank en er is een boom geplant.
Kristin Matthyssen

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is