N-VA Ranst maakt lijsttrekkers bekend

Op 16 juli 2024, over deze onderwerpen: In de pers, Verkiezingen

N-VA Ranst:


Deze week hebben de Ranstenaren een brief ontvangen waarin de lijsttrekkers van N-VA Ranst bekend gemaakt werden. N-VA Ranst op deze manier rechtstreeks met de kiezers communiceren.

De 4 eerste plaatsen vertegenwoordigen de 4 deelgemeenten:

  • Lijsttrekker – Burgemeester - Johan De Ryck – Broechem
  • Tweede kandidaat – Schepen - Leen Baeten - Ranst
  • Derde kandidaat - Schepen Jan Dillen - Emblem
  • Vierde kandidaat - Gemeenteraadslid Zoë Helsen - Oelegem

Zes jaar werd er in de 4 deelgemeenten geïnvesteerd om uw buurt te verbeteren. Kijk maar eens rond in uw omgeving en je zal de veranderingen merken.

Door corona hebben we eigenlijk maar vier en een half jaar echt kunnen doorwerken en moesten we noodgedwongen anderhalf jaar een aantal werkzaamheden onderbreken.

Het werk is na zes jaar N-VA bestuur niet af daarom wil de huidige ploeg ook de volgende bestuursperiode verder investeren in de gemeente en gelijktijdig ook de financiën op orde houden.

N-VA Ranst zorgt ervoor dat Ranst een financieel gezonde gemeente blijft.

Wij doen dan ook een beroep op alle Ranstenaren om op 13 oktober 2024 hun stem te geven aan de kandidaten op de lijst van N-VA Ranst.

 

 

Artikel: Het Laatste Nieuws  - 15/07/2024

Burgemeester Johan De Ryck is logische lijsttrekker N-VA Ranst

Johan De Ryck gaat vol voor een tweede opeenvolgende termijn als burgemeester van Ranst. Het lokale partijbestuur van N-VA bevestigde dat De Ryck op 13 oktober opnieuw lijsttrekker wordt. Plaatsen twee en drie zijn voor schepenen Leen Baeten en Jan Dillen. Plek vier is voor gemeenteraadslid Zoë Helsen.
In 2018 was Johan De Ryck goed voor 1 452 voorkeurstemmen. Niemand in Ranst deed toen beter. Logisch dus dat De Ryck nu opnieuw wordt uitgespeeld als kopman van zijn partij. Ook voor schepenen Leen Baeten en Jan Dillen is er een mooie, zichtbare plaats op de lijst voorzien. Raadslid Zoë Helsen is de vierde naam die al werd bekend gemaakt. Binnen de top vier zitten er trouwens vertegenwoordigers uit alle Ranstse deeldorpen. Johan De Ryck woont in Broechem, Leen Baeten in Ranst, Jan Dillen in Emblem en Zoë Helsen in Oelegem.
De verwachting is dat de meeste andere N-VA-mandatarissen straks ook weer kandidaat zullen zijn. De overige namen op de lijst worden op een later ogenblik bekend gemaakt.
Kristof De Cnodder

 

 

Artikel: Gazet van Antwerpen  - 15/07/2024

Huidig burgemeester Johan De Ryck (N-VA) doet gooi naar tweede termijn

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober, heeft N-VA Ranst nu ook de vier eerste kandidaten op de lijst bekendgemaakt. Huidig burgemeester Johan De Ryck is lijsttrekker en gaat dus voor een tweede termijn als burgemeester.
Zes jaar geleden zorgden de vorige gemeenteraadsverkiezingen voor een hele omwenteling in Ranst. De gemeente wordt sindsdien bestuurd door een coalitie van de grootste partij, N-VA, en Groen.
Huidig burgemeester Johan De Ryck uit Broechem zal de lijst van N-VA trekken en is dus opnieuw kandidaat-burgemeester voor een volgende termijn. Op de tweede plaats staat huidig schepen Leen Baeten uit Ranst. Derde kandidaat is schepen Jan Dillen uit Emblem. De vierde kandidaat is gemeenteraadslid Zoë Helsen uit Oelegem. De vier deelgemeenten zijn dus vertegenwoordigd in de vier eerste plaatsen.
“De N-VA gemeenteraadsleden willen het werk dat ze zes jaar geleden gestart zijn verder zetten”, klinkt het in een brief die alle inwoners in de bus vonden. “In de voorbije zes jaar hebben de door u verkozen N-VA gemeenteraadsleden reeds veel verwezenlijkt: straten en voetpaden werden vernieuwd; fietspaden werden grondig onderhouden; speelpleintjes werden heraangelegd; de gemeentelijke scholen werden uitgebreid met bijkomende klaslokalen; verschillende rioleringsprojecten werden opgestart. Meer dan 35 miljoen euro werd geïnvesteerd in de vier deelgemeenten zonder verhoging van de belastingen en zonder dat er bijkomende leningen moesten aangegaan worden. Ranst is een financieel gezonde gemeente en dat blijkt uit de cijfers”, klinkt het. “Het werk is na zes jaar N-VA bestuur niet af daarom wil de huidige ploeg ook de volgende bestuursperiode verder investeren in de gemeente en de financiën op orde houden.” (kma)

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is