Nieuwe straatnaam veroorzaakt discussie

Op 24 september 2016, over deze onderwerpen: In de pers

Standpunt N-VA Ranst:

Wie haalt het in zijn hoofd om een stukje van een bestaande straat aan één zijde een andere naam te geven dan de rest van de straat enkel en alleen om een projectontwikkelaar ter wille te zijn. 
Het is natuurlijk puur toeval dat DCA aan het project in opbouw ook de naam Hof Emblehem heeft gegeven en dat je alle details van het woonproject kan terugvinden op de gelijknamige webstek.  
Omdat er aan dit dossier een serieus reukje van belangenvermenging en vriendjespolitiek hangt hebben wij tegen dit voorstel gestemd.

 

Artikel in Gazet van Antwerpen/Metropool Zuid - 24 Sep. 2016

Op de vijfhoek van de Oostmalsesteenweg en de Dorpsstraat in Emblem (Ranst) worden 51 flats gebouwd, verdeeld over vier panden. De hele site krijgt als straatnaam Hof van Emblehem, maar de oppositie heeft moeite met die naam.
“Om te vermijden dat de hele Dorpsstraat opnieuw genummerd moet worden, met alle vervelende gevolgen van dien, opteren we voor een nieuwe straatnaam voor het hele complex. Zo hoeft er in de Dorpsstraat niets aangepast te worden”, is de redenering bij de meerderheid.
De documentatieraad die advies geeft vond de suggestie Hof van Emblehem niet zo goed omdat daarmee de indruk gewekt wordt dat er vroeger een kasteel stond. Ze vonden Zwartezeestraat een betere oplossing. Maar het gemeentebestuur vond de verwijzing naar een vroegere dancing toch niet aangewezen.
Johan de Ryck (N-VA) snapt niet dat een bestaande straat aan één zijde een andere naam kan krijgen. “Het bestuur wil alleen maar de projectontwikkelaar plezieren. Het zou logischer zijn om het huisnummer Oostmalsesteenweg 50 A, B, C en D te gebruiken of Dorpstraat 2 A, B, C en D.”
Ook Luc Redig (Groen) vroeg zich af waartoe adviesraden dienen als hun suggesties niet worden overgenomen.
Burgemeester Lode Hofmans (Open Vld): “Het is voor hulpdiensten en postbodes veel duidelijker als de hele site een aparte naam krijgt.”

Sylvain Liekens

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is