Skateramp wordt uitgebreid

Op 22 mei 2020, over deze onderwerpen: In de pers

Standpunt N-VA Ranst:

Voor de inrichting van speel-, sport- en ontmoetingsruimtes was er jaarlijks een bedrag van 35.000 euro voorzien.
Een deel van dit geld was voorzien voor de uitbreiding van de bastaande skateramp aan de sporthall Het Loo.
Na een grondig onderzoek van de noden en gesprekken met de buurt en de skaters werd de knoop door het college van burgemeeseter en schepenen doorgehakt en konden er drie extra toestellen besteld worden.
 


Artikel in Gazet van Antwerpen/Stad en Rand - 22 Mei 2020

De Ranstse skaters kijken nu al uit naar begin juli. Dan wordt de al bestaande ramp vlak bij de Broechemse sporthal aangevuld met nog drie toestellen.
De eerste ramp die ze mochten gebruiken, stond naast evenementenhal Den Boomgaard. Niet ideaal, want vlak bij geparkeerde auto's. De bestaande ramp werd daarom verhuisd richting sporthal Het Loo. Ook de ondergrond bood daar iets meer mogelijkheden
voor de skaters. Na de bestuurswissel in 2019 en een nieuwe schepen van Jeugd, bleef het een poos stil. Annelies Creten (Groen) informeerde zich grondig over de wensen van de skaters.
“We hingen een uitnodiging aan de ramp en nodigden alle belangstellenden uit voor een vergadering. Zo'n veertien jongeren gingen daar op in. Ze mochten vragen wat ze wilden, maar het budget van 25.000 euro mocht niet worden overschreden. Ze hebben dan een
drietal installaties aangeduid. Er komt al zeker een box en een quarterpipe bij. De firma Public zal de toestellen leveren en plaatsen.”
Skaters Jitse, Hendrik en Dries die de bestaande ramp al intens gebruiken, waren aanwezig tijdens de vergadering. Ze zijn in hun nopjes. “We hadden niet verwacht dat we alles zouden krijgen wat we vroegen. Maar we krijgen het wel. Het zal zes tot acht weken
duren voor de dingen van Rhino ramps geïnstalleerd zijn, maar we kijken er naar uit. Het wordt vergelijkbaar met wat er in Wijnegem staat”, zeggen de drie.
Sylvain Liekens

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is